Malingstykkelsen er avgjørende for hvor lenge en takbehandling vil vare. En tommelfingerregel sier at de ultraviolette strålene fra solen «spiser» 6-10 mikrometer maling fra en takstein hvert år.  Mikrometer er måleenheten på malingstykkelsen i sammenheng med overflatebehandling som takfornying.

En profesjonell takbehandler vil kunne stille inn sprøytene og dysene slik at hen kan beregne hvor mange mikrometer/cm som sprøytes på hver takstein. Vi i Takfornying AS bruker alltid 500µ i våt tilstand som tilsvarer 175µ i tørr tilstand. Noen useriøse aktører opplyser ikke hvor mange mikrometer maling de bruker. De bruker ofte vage utrykk som «to gode strøk» eller lignende. Husk å bestandig få med i kontrakten hvor mange mikrometer maling som skal benyttes.

Ved å bruke 500µ maling i tillegg til impregnering med dokumentasjon og produktgaranti vil taket ha god beskyttelse og utseende i mange år.